Domestic Slut

Tăieței de casă din făină de hrișcă și ouă

Posted in Uncategorized by Highway on septembrie 27, 2013

făină de hrișcă

Pentru aluat:

  • 400 g făină de hrișcă
  • 3 ouă

Pentru tigaie:

  • 1 fir mare de praz
  • 50 g parmezan
  • 30 g unt
  • o legătură pătrunjel
  • 4 căței de usturoi roșu românesc
  • un pahar de vin alb sec (recomand o Fetească Albă de la Jidvei, de exemplu, un vin cu preț mic, din soi românesc autentic)

Pasul 1. Amestecăm 300 g făină de hriscă cu ouăle până obținem o bilă de aluat. Dacă simțiți că este necesar adăugați câte un pic de apă călduță (eu n-am avut nevoie).

Pasul 2. Împărțim aluatul în 3 bucăți mai mici pe care le vom întinde pe rând cu sucitorul.

! Făina de hrișcă nu conține gluten, ceea ce o va face mai puțin elastică, dar foarte lipicioasă de suprafața de lucru. De aceea aveți grijă să folosiți făina rămasă pentru a presăra pe blat și pe sucitor, încât să vă faceți munca mai ușoară. Este nevoie de puțină răbdare și exercițiu să obțineți o foaie întinsă și suficient de subțire (cam de 1,5 mm).

Pasul 3. Tăiem fiecare foaie – imediat după ce o întindem – în fâșii late de 1/1,5 cm și lungi cât este foaia, pe care le putem pune deoparte pe o suprafață plană sau chiar atârnate. La această dimensiune subțire foile sunt fragile, așa că este indicat să folosim cât mai multă delicatețe. După primele tăieri vă veți simți tot mai îndemânatici.

Pasul 4. Tăiețeii se pun la fiert în apă clocotită, bine sărată, pentru 7 minute (gustați unul înainte, căci grosimea la care i-ați făcut determină timpul de fierbere).

Pasul 5. Tăiețeii fierți pot fi amestecați în tigaie cu orice fel de sos, așa cum facem în mod obișnuit cu pastele din comerț. Noi am ales o combinație cu praz și usturoi de grădină, vin alb și parmezan din abundență.

Poftă bună!

Lasă un comentariu