Domestic Slut

Pesto de urzici

Posted in Fast, Sosuri, Vegetarian by Highway on Decembrie 13, 2013

pesto-de-urzici

  • 1 pungă cu urzici proaspete
  • 3 căței mari de usturoi românesc
  • o mână de semințe de pin prăjite pe plită
  • 2 linguri parmezan raz
  • sare
  • ulei de măsline extravirgin

Pasul 1. Urzicile se opăresc timp de 2 minute în apă clocotită, în care am dizolvat o linguriță de sare. Manevrați-le cu atenție căci vă vor urzica dacă le atingeți cu mâna goală.

Pasul 2. Scoatem urzicile din apa fierbinte și le dăm prin jet rece de apă, apoi le punem la scus pentru câteva minute.

Pasul 3. Într-un mojar încăpător pisăm încet semințele de pin, nu prea tare căci fiind rotunde vor sări în toate părțile, apoi adăugăm usturoiul, sare după gust, parmezanul și urzicile scurse și le pisăm bine, pănă devin o pastă uniformă.

Pasul 4. Încorporăm uleiul de măsline cu atenție, amestecând. Cât anume ține de ceea ce urmează să faceți cu acest pesto. Pentru bruschete și sandvișuri ajung 2 linguri de ulei, pentru paste cu pesto se pun cam 4 linguri.

Se poate face și pesto iute, dacă adăugați un vărf de ardei iute uscat.

Poftă bună!

Anunțuri

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. D said, on Aprilie 30, 2014 at 2:42 pm

    varianta mai ieftină și vegană: înlocuiește parmezanul cu un amestec de drojdie nutrițională și seminte de susan prăjite și măcinate, și semințele de pin cu semințe de floarea soarelui.

    am mai adăugat și două descoperiri fericite de pe aproape – flori și frunze de Myrrhis odorata, foarte aromată și cu gust de anason și câteva frunze de usturoiță 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: