Domestic Slut

Varză roșie cu mere de Argeș

Posted in Uncategorized by Highway on Septembrie 26, 2013

varza-rosie

  • 1 varză roșie mică (ajunge la 4 porții)
  • 4 mere de livadă
  • 2 cepe
  • 100 g unt
  • 2 lămâi
  • 4 linguri oțet de mere
  • un nod de rădăcină de ghimbir
  • pătrunjel proaspăt
  • OPȚIONAL: 300 g carne de curcan sau mușchiuleț de porc, tăiat cuburi sau tocat

Pasul 1. Varza se taie pe slicer la nivelul mediu, sau se toacă fin cu cuțitul. Merele se decojesc și se taie cuburi de 1-2 cm. Ceapa se toacă julienne. Ghimbirul se dă pe răzătoarea mică.

Pasul 2. Într-un castron mare, punem împreună varza cu merele, ceapa, ghimbirul, piper verde proaspăt măcinat și sare grunjoasă neiodată după gust, zeama scursă de la 2 lămâi și oțetul. Amestecăm totul bine folosindu-ne de mâini.

În acest punct avem opțiunea de-a adăuga carne sau a păstra preparatul vegetarian. Dacă preferați cu carne, e bine să alegeți una macră, tăiată cuburi sau chiar tocată. Recomand carnea de curcan sau muschiulețul de porc. Nu recomand vită pentru că ar avea nevoie de prea mult timp să devină moale, ceea ce ar distruge toată textura din legume.

Pasul 3. Pornim cuptorul la temperatură mare, să se încingă bine. Luăm o cratiță cu capac (ceramică, fontă sau sticlă) și ungem bine cu o bucată de unt, inclusiv pe margini. Așezăm în ea amestecul cu varză, iar restul de unt îl mărunțim deasupra.

Pasul 4. Dăm la cuptor la foc mic, pentru 2 ore. Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat. (Noi am mâncat varza cu azime nedospite, calde, pe care le-am încropit înainte de a servi masa.)

Poftă buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: