Domestic Slut

Plăcintă de curcan și legume, coaptă în aluat de hrișcă și făină neagră

Posted in Carne by Highway on Septembrie 18, 2013

placinta-de-curcan-si-hrisca

Pentru aluat:

  • 1/2 cană  făină de hrișcă
  • 1/2 cană făină neagră
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • 50 gr unt
  • un praf de sare neiodată

Pentru umplutură:

  • 1/2 cană boabe de hrișcă decorticate
  • 3 morcovi mici
  • 3 cepe verzi
  • 1 dovlecel
  • 2 roșii de grădină mici (roșiile perfecte din magazine nu au nici un gust – dacă nu găsiți roșii de grădină mai bine folosiți roșii dezpielițate de la conservă)
  • 300 gr piept de curcan tocat

Pentru copt:

  • 1 gălbenuș cu care vom unge plăcinta înainte de-a fi băgată la cuptor
  • 1 cub de unt cu care vom unge tava

Pasul 1. Boabele de hrișcă se spală în 2-3 ape, apoi se lasă la zvântat și se prăjesc rapid într-o tigaie fără ulei. În paralel se pune la fiert apă – 2 căni de apă la o cană cu hrișcă – și când aceasta fierbe se adaugă boabele și se lasă jumătate de oră la focul cel mai mic, cu capac, fără să se amestece.  Amestecatul le va trasforma în terci, deci este bine să evitați asta. Ca să fiți siguri că nu se va lipi de fund e mai bine să folosiți un ceaun de fontă, după metoda veche, sau o cratiță antiaderentă.

Pasul 2. Pregătiți aluatul astfel: amestecați făinile, adăugați untul mărunțit, praful de copt, sarea și câte puțină apă călduță după cât cere făina. Frământați ca orice aluat, apoi lăsați-l la frigider 10 minute.

Pasul 3. Dați legumele pe răzătoarea slicer, pe treapta cea mai mică, inclusiv roșiile. Dacă aveți o răzătoare simplă folosiți partea cu ochiurile mari. Tocați cepele rondele mici. Amestecați într-un castron fășiile de legume cu carnea tocată, sare, piper după gust și boabele de hrișcă fierte.

Pasul 4. Întindeți aluatul cu făcălețul într-un disc de 50 cm diametru. Ungeți tava cu unt. Treceți aluatul în tavă lăsând marginile aluatului să depășească bine marginea tăvii. Modelați-o pe formă și înțepați fundul cu o furculiță în mai multe locuri.

Pasul 5. Turnați umplutura în tavă, tasând-o ușor cu degetele, apoi adunați marginile peste aluat dând formă plăcintei.

Pasul 6. Porniți cuptorul la temperatură mare ca să se încingă bine.

Pasul 7. Bateți gălbenușul cu 2 linguri de apă și ungeți plăcinta pe deasupra, folosindu-vă de o pensulă de bucătărie sau de o pană. Da-ți la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade – atenție la temperatură.

Poftă bună!

Anunțuri
Tagged with: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: