Domestic Slut

Tartă de vinete și conopidă cu parmezan, în aluat din făină neagră

Posted in Vegetarian by Highway on August 28, 2013

pie

Pentru aluat:

  • 250g (o cană) cu făină neagră
  • 100g (jumătate de pachet) unt bine răcit
  • 4 linguri cu apă rece
  • 1 lingurită rasă cu sare neiodată

Pentru umplutură:

  • 1 conopidă mică
  • 2 vinete
  • 3 gălbenușuri
  • 100g parmezan răzuit și mai mare și mai mic
  • 100ml (jumătate de cană) de lapte gras
  • 30g unt
  • 1/2 (jumătate) de linguriță de nucșoară rasă

Pasul unu. Într-un castron mare turnăm cana cu făină neagră, untul abia scos din frigider tăiat cubulețe, o linguriță rasă de sare și, pe rând, în timp ce amestecăm cu vărfurile degetelor 4 linguri cu apă. Va rezulta un aluat sfărâmicios, care se leagă pe măsură ce îl frământăm. Când e gata îl facem o bilă și îl punem la rece.

Pasul doi. Rupem conopida în buchețele micuțe, tăiem vinetele cuburi de 2 cm și le călim în ulei de măsline încins până devin ușor aurii.

Scoatem aluatul din frigider și îl întindem cu un făcăleț până devine subțire-subțire. Apoi punem foaia in tava de copt, modelând-o cu degetele pe forma marginii. O înțepăm din loc în loc cu o furculiță, ca aerul inchins să iasă în timpul coacerii. Și o dăm la cuptorul închis la 200 de grade pentru 15 minute.

Pasul trei. Batem, într-o gratiță mică, gălbenușurile cu untul și laptele, adăugăm jumătate din cantitatea de parmezan și presărăm nucșoara și un praf de sare. O punem pe foc mic și amestecăm până începe să se îngroașe. Dacă mixul vi se pare prea lichid puteți să incorporați o lingură rasă de făină neagră.

Pasul patru. Scoatem tava și lăsăm aluatul să se răcească câteva minute, apoi turnăm înauntru umplutura pe care o acoperim cu restul de parmezan și piper proaspăt măcinat.

Pasul cinci. Dăm iarași la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute, până când tarta prinde deasupra o crustă rumenită.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: