Domestic Slut

Fâșii de legume cu filet mignon și orz, scăzute în lapte de cocos

Posted in Carne, Fast by Highway on August 26, 2013

orz

  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 roșie mare
  • 2 mâini de orz decorticat
  • 1 cutie cu lapte de cocos

Primul pas: Ceapa, vănăta, dovlecelul și morcovii se dau pe răzătoarea cu feliator, la care alegem fața pentru bastonașe subțiri – se pot toca de mână, dar va dura ceva mai mult.

Pasul doi: Punem pe foc o cratiță mica cu apă. Pe un alt ochi punem la încins o tigaie antiaderenta cu ulei de măsline.

Pasul trei: Ceapa și usturoiul tocat mărunt se călesc pe foc mic în uleiul de măsline. Roșia se aruncă 5 secunde în apa fiartă apoi se dă sub jet rece. Se va dezpielița foarte ușor. Adăugăm în tigaie, peste ceapă, mușchiulețul tăiat cuburi și îl frigem ușor.

Pasul patru: Fășiile de legume (vânăta, morcovii, dovlecelul) se pun în tigaie, împreună cu pulpa de roșie, tăiată cuburi și se lasă la călit, la foc mediu, 5 minute.

Pasul cinci: Când legumele s-au înmuiat, turnăm 2 mâini de orz decorticat și o cană  de apă. Amestecăm, apoi lăsăm la fiert, la foc mic, 10 minute.

Pasul șase: Când zeama a scăzut la jumătate, adăugam laptele condensat amestecând bine. Sărăm cu sare grunjoasă și condimentăm cu mentă uscată. Apoi lăsăm totul să scadă la foc mic între 15 și 20 de minute.

Poftă bună!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: