Domestic Slut

Negresă din faină neagră și melasă

Posted in Dulce by Highway on Iulie 25, 2013

negresa

  • 3 ouă
  • 300 g melasă
  • 200 g de ciocolată neagră (cel puțin 70% cacao, cu cât mai puțin lapte, cu atât ciocolata se va topi mai repede și va avea o textură fină)
  • 2 lingurițe cacao
  • 4-5 linguri făină neagră
  • 1 lingură unt
  • migdale/nuci/alune/caju și stafide/merișoare (Aici fiecare pune ce-i place, cât îi place. Noi am pus de toate)

Pentru început, se mixează ouăle cu melasa, până se obține o cremă aerată.

Ciocolată se rupe în bucăți și se topește în baie de aburi (într-o oală mare cu apă se pune o altă oală mai mică, astfel încât fundul oalei mici să ajungă în apa din oala mare; apa însă nu trebuie lasată la clocotit, acest lucru duce la întărirea ciocolatei).

Peste crema de ou și zahăr se adaugă cele 2 lingurițe de cacao și se mai amestecă puțin.

Migdalele și se adaugă peste ciocolata topită, alături de stafide. Se presară făina, 4-5 linguri, după caz. Se amestecă bine, iar peste se adaugă crema din ou, zahăr si cacao.

Amestecul se pune într-o tavă unsă cu unt, iar tava merge direct în cuptorul preîncălzit la 180°. Se lasă acolo vreo 30 de minute și se verifică cu o scobitoare. Lăsați prăjitura să se răcească înainte de a o scoate din tavă și gata! 🙂

Miau! ^_^

1063947_332114260254577_169935698_o

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: