Domestic Slut

Fasole ca’n pampas

Posted in Carne, Fast by Highway on Octombrie 11, 2009

beans.01

Am vazut o chestie in seria noua a lui Jamie in America care combinata cu fasolea pe care o gatea bunica-mea mi-a trimis imaginatia la plimbare. Fasolea e cunoscuta pe toate continentele si se consuma de la inceputurile civilizatiei, iar iahnia este probabil una dintre cele mai vechi preparate culinare. O masa cu o fiertura buna de fasole te poate pune in conexiune cu stramosii neolitici.

The best part este ca mancarea asta se prepara extrem de rapid si poate fi gatita practic oriunde exista un foc si o cratita. Tai o ceapa solzi fini si o frigi in ulei la foc mic impreuna cu feliute de sunculita afumata pana cand ceapa devine translucida si carnea incepe sa prinda un pic de culoare aurie. Imediat se adauga o conserva de fasole, careia i-am scurs apa si mult bulion, piper, cimbru uscat si sare. Se lasa totul la fel pana cand bobul de fasoale se face atat cat ne place, de obicei cam 20 de minute. Cand e gata stingem focul, apoi stoarcem o chitră (lime) intreaga deasupra si amestecam bine.

Se serveste fierbinte cu cimbru proaspat. Noi am adaugat niste felii toasted de lipie de graham. Rei a lins farfuria…

Anunțuri
Tagged with: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: