Domestic Slut

Crevete vietnamez my way

Posted in Fast, Paste, Peste/Fructe de mare by Highway on Octombrie 6, 2009

prawns-noodles.02

Am mai vorbit despre creveti, nu? A messy food, care merita sa te mozolesti pentru ea. Creveta e crustacee unisexuata, intr-o carcasa usor de indepartat, cu o carnita roz dupa care balenele se dau in vant. Evident exista mai multe specii in familia Decapodelor, dar noi stim de prawns si shrimps care se traduc la fel in limba romana. In general nu au mari diferente. Italieni le numesc mai simplu gamberi si gamberetti, in functie de marime (jumbo prawns au obiceiul sa fie mai mari). O masa exotica care se gateste rapid daca ai tot ce iti trebuie.

Crevetii se frig direct in ulei de masline cateva minute, fara sa le indepartam exoscheletul, ar fi un chin inutil. Intre timp ceapa verde, usturoi si ardei gras se calesc intr-un wok in care adaugam morcov si pastarnac, taiate bastonase subtiri si cateva boabe de mazare proaspata sau inghetata. Stropim bine cu sos de soia. Taieteii se fierb cam 4 minute si apoi se scurg de apa si se arunca si ei in wok deodata cu crevetii care intre timp sunt gata. Eu am gasit taietei vietnamezi cu spanac. Bestiali.

Deasupra niste coriandru, putin piper si deloc sare, pentru ca sosul de soia are tendinta sa fie foarte sarat de obicei. Oricum dupa gust. Un fel pe care o sa-l repetati!

prawns-noodles.01

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: