Domestic Slut

Veggie de după-amiază

Posted in Fast, Vegan, Vegetarian by Highway on Septembrie 16, 2009

basmati-vegan

Chestia asta merge fabulos cu feta la cuptor in folie de aluminiu. Gusturile vin incredibil împreună şi înca îl mai simt pe limbă. Cu siguranţă un fel pe care îl vom repeta.

Basmati. Un morcov tăiat bastonaşe. Ciuperci de oricare feliate subţire. Un dovlecel courgette. Doua fire de ceapă verde. Brânză cheddar sau parmezan. Seminţe de pin sau orice nucă preferată.

Iată cum: ceapa tăiată rondele se căleşte în ulei de măsline, se adaugă apoi ciupercile, dovlecelul şi morcovul şi se frig la foc mare, ideal într-un wok. Se stropeşte cu sos de soia dupa cât vă place. În acelaşi timp pe un alt ochi de aragaz se fierbe orezul (de obicei cam 10 minute), când bobul e făcut (mie îmi place al dente) se scurge apa şi se adaugă unt, apoi se încorporeaza în amestecul din tigaie. E gata rapid.

Un touch suprinzător este brânza rasă deasupra şi câteva seminţe de pin presărate în farfurie.

Noi am adaugat la acest orez câte o porţie de brânză feta topită în cuptor, în foaie de aluminiu, împreună cu roşie, ceapă verde şi câteva felii de ciupercă pe care Rei le-a furat de la mine. Vreo 20 de minute, aşa încât e mai bine să începeţi cu ea.

Bun, bun de tot. Un fel fresh, săţios şi echilibrat în calorii.

basmati-vegan_02

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: