Domestic Slut

Pulpe fragede şi crocante în sos de roşii proaspete

Posted in Pui by Highway on August 10, 2009

pulpe_fragede

Reteta asta este un fel improvizat dintr-o reteta veche de-a mamei si o poza vazuta pe internet. Insa iese ceva atat de incredibil de delicios incat nu ai crede dupa doar cele cateva minute cat dureaza sa combini ingredientele si sa pui la cuptor. Are o savoare de mancare din copilarie si gust de vara, condimentatat atat cat vrea fiecare, suculenta, frageda si cu un inconfundabil gust crocant de mancare rumenita.

Pulpele de pui se sareaza si condimenteaza cu piper si ierburi uscate si se aseaza intr-un vas care rezista la temperaturi ridicate. Rosiile se aleg mici si se taie in bucati asa cum sunt (cu coaja si samburi) si se pun langa pulpe, impreuna cu mai multi catei de usturoi necuratati (cam jumatate dintr-o capatana) si vreo doi ardei grasi taiati mare. Pe langa toate adaugam o mana de frunze proaspete de busuioc, rupte direct deasupra vasului daca sunt mai mari. Rasnim un pic de ardei iute uscat, saram, poate mai trebuie inca un pic de piper si adaugam jumatate de pahar de apa, incat nivelul sa nu depaseasca un sfert din ce avem in tava. Punem totul la cuptor pentru vreo ora jumatate, la 180 de grade. Legumele isi vor lasa si ele un pic de zeama si sosul va fi atat cat este nevoie incat restul mancari sa se poate rumeni.

Verificati din cand in cand, eventual intoarceti pulpele. E gata cand carnea este atat de frageda incat se rupe usor de pe os.

Merge servita cu cous-cous, sau cu felii de turta de tarate (se gasesc si la Cora), prajite in cuptor pe langa mancare in ultimele 15 de minute.

pulpe_fragede2

Anunțuri
Tagged with: , , , ,

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Rei said, on August 10, 2009 at 4:34 pm

    arata bestial!! mi s-a facut o foame cumplita…

  2. Highway said, on August 10, 2009 at 9:16 pm

    Pregateste-te sa devii cobaiul meu culinar!

  3. Rei said, on August 11, 2009 at 9:41 am

    yay!!!

  4. ioana said, on August 20, 2009 at 1:41 pm

    pisica, ma innebunesti cu gatitul tau la foc mic.. vroiam sa fac felul asta azi dar 1 ora jumate la cuptor in mijloc de vara iti dai seama cum se face in casa de cald.. uf.. raman la salatele mele deocamdata.. la iarna o sa pot sa le las si 3 ore cand o sa am parte de celebrele -30 quebecoase 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: